Stay Online While Cable Internet Is Not Available!

pankaj.sea's Avatar author of Stay Online While Cable Internet Is Not Available!
This is an article on Stay Online While Cable Internet Is Not Available! in Windows.

Introduction



Hello Once Aging Guys!


Today I'm going to tell a great thing that will help you to get online while the cable Internet is not available!


Procedure



Now I'm going to tell you how to make dial-up connections using various mobile operators in India!
The common thing for all mobile phones are that

a) Your phone must have modem enabled!

b) You have to install the modem driver first! Nokia and Sony Ericsson users can use their pc suite for creating those connections!


For Reliance GSM:
At first activate your GPRS by recharging GPRS vouchers!
Then create a dial-up connection -
Start → All Programs → Accessories → Communications → New Connection Wizard
Steps:
Next → Connect to INTERNET → Setup my connection manually → Connect using a dial up modem → ISP Name <Reliance / As You Wish> → Phone Number (*99#) → User name & password (Leave blank) → Next → Finish.
Now connect it, you will see XXXXX is connected at 115.2 Kbps (Its a joke, usually you'll get 2kbps minimus and 20 kbps max, depends on the network signal).


For Airtel and Vodafone:
Activate Mobile Office for Airtel.
Activate Internet for Vodafone!
Dial up number is *99***1 / *99***1# / *99***2# / *99***3#
Any one of these numbers, depends on your handset manufacturer!


Reliance CDMA and TATA Indicom:
Recharge with special Internet vouchers and connect your mobile / walky with pc.
Dial-up number #777


For all other operators contact your customer care for Internet on your mobile, all the procedures will be same just dial up number will be changed and these will be within
*99#
*99***1
*99***1#
*99***2#
*99***3#


Thanks!


Enjoy!
0
SaswatPadhi's Avatar, Join Date: May 2009
~ Б0ЯИ Τ0 С0δЭ ~
Great info mate !

But, I would like to comment upon the joke :
Quote:
Originally Posted by pankaj.sea
Now connect it, you will see XXXXX is connected at 115.2 Kbps (Its a joke, usually you'll get 2kbps minimus and 20 kbps max, depends on the network signal).
I don't think it's a joke, rather, you are mistaken
Code:
115.2 kbps = 115.2 kilo-bits per second
           = 115.2/8 kilo-bytes per second  [ 1 byte = 8 bits ]
           = 14.4 kilo-bytes per second
So, obviously speed should vary within 20 kBps (not kbps, as you mentioned.)
0
pankaj.sea's Avatar, Join Date: Apr 2009
Pro contributor
Yah!
That was my mistake!
Thankz...
:-)
0
SaswatPadhi's Avatar, Join Date: May 2009
~ Б0ЯИ Τ0 С0δЭ ~
My pleasure !
0
shabbir's Avatar, Join Date: Jul 2004
Go4Expert Founder
Nomination this Article for Article of the month - May 2009
0
shabbir's Avatar, Join Date: Jul 2004
Go4Expert Founder
Vote for this article in Article of the month - May 2009
0
nimesh's Avatar, Join Date: Apr 2009
Invasive contributor
Pankay & Saswat:
From the conversation by you both, in the Article Nomination thread, I remembered this site which searches the pages with the same content from the supplied link.
I mean it checks for the copies of the content in the link that you provide

http://www.copyscape.com/

But I don't think it works on forums and similar sites
Can someone test it out?
0
shabbir's Avatar, Join Date: Jul 2004
Go4Expert Founder
It works for all.
0
pankaj.sea's Avatar, Join Date: Apr 2009
Pro contributor
For new updates on this post visit my blog

Last edited by pankaj.sea; 26Aug2009 at 21:09..
0
c_user's Avatar, Join Date: Aug 2009
Contributor
gud joke friend......