HI i wana connect my c++ application with oracle running on linux platform i am using OCCI library for this and my environment variables are set poerly i have writen follwoing gode for this but i am geeting following eroor msg at the time of compilation----- [NOPARSE]/home/oracle/NetBeansProjects/TrialCppApp/main.cpp:29: undefined reference to `oracle:cci::Environment::createEnvironment(oracle:cci::Environment::Mode, void*, void* (*)(void*, unsigned int), void* (*)(void*, void*, unsigned int), void (*)(void*, void*))'[/NOPARSE] I AM USINT NetBens IDE how to add locci and Code: #include <cstdlib> #include <iostream> #include<occi.h> # define NO_OF_LOBS 10 using namespace oracle::occi; using oracle::occi::Environment; using oracle::occi::Connection; using namespace std; /* * */ int main(int argc, char** argv) { Environment* env; Connection *conn; string username; string password; string databse; try{ env = [COLOR=Purple]Environment::createEnvironment(Environment::DEFAULT); //stmt causing error [/COLOR] }catch(oracle::occi::SQLException &e) { cout<<"Error in sql "; } cout<<"hi"; return 0; } please tell me where i am doing mistake Thanks and Regards
Pleez lern tu spel. Yore messij iz verchoowully uncomrihencubbubble. Thic eroooooor meenz yoov mist owt a laibury frum yuz link laiyn. Wear yu invowc teh lyncuh, yow knead tu ad a "-locci" oar juct a refruns tu libocci.a if yu ulridy av het dairekturi spesifeyed wiv a -L.
you use window or linux download 2 file for linux 1.instantclient-basic-linux32-11.2.0.2.0.zip 2.instantclient-sdk-linux32-11.2.0.2.0.zip unzar to folder . netbean \project \properties\c++ compiler add directory to folder unzar two file .instantclient-basic-linux32-11.2.0.2.0.zip 2.instantclient-sdk-linux32-11.2.0.2.0.zip to sdk/include add file.h goto tag linker/libraries add 4 file .so libocci ,liboieci,lnsth,nnzz on tag linke /add libraries directory to folder unzar two file installclien