1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Could the smartcover be causing invalid sim problem ?

Discussion in 'Gadget Analysis' started by Bertha Gabe, Feb 7, 2012.

  1. Bertha Gabe

    Bertha Gabe New Member

    Joined:
    Feb 7, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have had an Ipad 2 for approx 6 months and recently had the documented problem of 'Invalid Sim' or 'No Sim Installed'
    After reading around, I took it along to Apple who immediately issued a replacement. I asked if it'was a known problem and the girl said that it was.

    OK - great so I have a new Ipad to setup.

    Talking to a friend the other day , he too had this problem in the UK we chatted together and the thing which we both have in common is that we both use the smartcover.

    It occurs to me that perhaps the magnets which affix the cover to the device are somehow damaging the signal slot.
    One of the magnets is located directly on top of the sim card.
    Anyone good any feedback on this ?
    I don't think I want to have the same problem in another 6 months ( when the warranty is finished )
     
  2. jhonden

    jhonden New Member

    Joined:
    Sep 13, 2011
    Messages:
    190
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Yes it might happen because of Smartcover. Magnets always attarct metals and signals also gets distracted perhaps that is the only reason.
     

Share This Page