Go4Expert

Go4Expert (http://www.go4expert.com/)
-   C# (http://www.go4expert.com/forums/c-sharp/)
-   -   InstallUtil is not working? (http://www.go4expert.com/forums/installutil-t4085/)

shah123 30Apr2007 21:36

InstallUtil is not working?
 
Hi, I have .Net FrameWork 3.0 and there was no Installutil in the folder so i added following files from v1.0
  • installutil.exe
    mscormmc.cfg
    mscormmc.dll
    regsvcs.exe
    regsvcs.exe.rtm

When i run the installutil
Code:


C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#>installutil "C:\Program Files\Mic
rosoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\MyService\MyService\bin\Release\MyServ
ice.exe"
Microsoft (R) .NET Framework Installation utility Version 2.0.50727.42
Copyright (c) Microsoft Corporation.  All rights reserved.


Running a transacted installation.

Beginning the Install phase of the installation.
See the contents of the log file for the C:\Program Files\Microsoft Visual Studi
o 8\VC#\CSharpProjects\MyService\MyService\bin\Release\MyService.exe assembly's
progress.
The file is located at C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProj
ects\MyService\MyService\bin\Release\MyService.InstallLog.
Installing assembly 'C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjec
ts\MyService\MyService\bin\Release\MyService.exe'.
Affected parameters are:
  logtoconsole =
  assemblypath = C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\
MyService\MyService\bin\Release\MyService.exe
  logfile = C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\MySer
vice\MyService\bin\Release\MyService.InstallLog
No public installers with the RunInstallerAttribute.Yes attribute could be found
 in the C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\MyService\
MyService\bin\Release\MyService.exe assembly.

The Install phase completed successfully, and the Commit phase is beginning.
See the contents of the log file for the C:\Program Files\Microsoft Visual Studi
o 8\VC#\CSharpProjects\MyService\MyService\bin\Release\MyService.exe assembly's
progress.
The file is located at C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProj
ects\MyService\MyService\bin\Release\MyService.InstallLog.
Committing assembly 'C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjec
ts\MyService\MyService\bin\Release\MyService.exe'.
Affected parameters are:
  logtoconsole =
  assemblypath = C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\
MyService\MyService\bin\Release\MyService.exe
  logfile = C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\MySer
vice\MyService\bin\Release\MyService.InstallLog
No public installers with the RunInstallerAttribute.Yes attribute could be found
 in the C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#\CSharpProjects\MyService\
MyService\bin\Release\MyService.exe assembly.
Remove InstallState file because there are no installers.

The Commit phase completed successfully.

The transacted install has completed.

C:\Program Files\Microsoft Visual Studio 8\VC#>

And then when i execute the application again it shows a popup to run installutil again or start the app from Windows Services.

Please help

shah123 1May2007 14:38

Re: InstallUtil is not working?
 
Code:

Installer Class
public partial class Installer1 : Installer
    {
        private ServiceInstaller serviceInstaller;
        private ServiceProcessInstaller processInstaller;

        public Installer1()
        {
            InitializeComponent();
            processInstaller = new ServiceProcessInstaller();
            serviceInstaller = new ServiceInstaller();

            // Service will run under system account
            processInstaller.Account = ServiceAccount.LocalSystem;

            // Service will have Start Type of Manual
            serviceInstaller.StartType = ServiceStartMode.Manual;

            serviceInstaller.ServiceName = "Hello-World Service";

            Installers.Add(serviceInstaller);
            Installers.Add(processInstaller);

           
        }

Service Class
Code:

public partial class Service1 : ServiceBase
    {
        protected Timer timer;

        public static void Main()
        {
            ServiceBase.Run(new Service1());
        }

        public Service1()
        {
        CanPauseAndContinue = true;
        ServiceName = "Hello-World Service";

        timer = new Timer();
        timer.Interval = 1000;
        timer.Elapsed += new ElapsedEventHandler(OnTimer);
        }

I have now only Installer Class and Service Class what next action to be done? I have the latest .NetFramework 3.0 what can be done?

Please Advise?

shah123 1May2007 16:25

Re: InstallUtil is not working?
 
yes It worked. Thanks Service has been added and its in the running state.

Solution was to add [RunInstallerAttribute(true)] declaration on top of Installer Class

suri123 17Dec2008 15:20

Re: InstallUtil is not working?
 
Even after having RunInstaller(true) before the service installer class we were getting "Remove InstallState file because there are no installers."

after spending almost like half a day i realized that the serviceinstaller class is not set as public ............hmmm ..... after setting the class to public, it was all happy time ..........

- Suresh Kumar Palleti


All times are GMT +5.5. The time now is 04:19.