Go4Expert

Go4Expert (http://www.go4expert.com/)
-   Search Engine Optimization (SEO) (http://www.go4expert.com/forums/seo-forum/)
-   -   SEO Interview Questions (http://www.go4expert.com/forums/seo-interview-questions-t27676/)

rideronavenger 29Jan2012 00:33

SEO Interview Questions
 
Can someone please provide correct answers to these questions?
These question are related to both off page of on page:

1.Which of the following actions could get you banned by Google?
a) Hiding text on the webpage
b) Stuffing keywords on the webpage
c) Linking to sites banned by Google
d) None of the above

2.Which of the following conditions will Google treat favorably from the 'Relevancy' perspective?
a) The website offering products and services to the visitors country
b) A website that provides free content for the related keywords
c) Hidden keywords on the home page matching the search term
d) Image Alt tags on the home page matching the search term.

3.Cloaking is a controversial SEO technique.
a) Increasing the keyword density on the web pages.
b) Increasing the keyword density on the web pages.
c) Hiding the keywords within the webpage.
d) Creating multiple pages and hiding them from the website visitors

4.A Hallway Page is used to:
a) Attract visitors from the search engines straight onto the Hallway Page
b) Organize the Doorway Pages
c) Help people navigate to different Doorway Pages.
d) Enable search engine bots to index the Doorway Pages



5.How are site maps important for the search engine optimization process?
a) Site maps help the search engine editorial staff to quickly go through a website, hence ensuring quicker placement.
b) Google gives credit to the websites having site maps. The GoogleBot looks for the keyword or title "Site Map" on the home page of a website.

c) Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website.
d) None of the above,

6.State whether the following statement is true or false.
A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.
a) True
b) False

7.What is the name of the search engine technology due to which a query for the word 'actor' will also show search results for related words such as actress, acting or act?
a) Spreading
b) Dilating
c) RSD (real time synonym detection)
d) Stemming
e) Branching




8.What is Keyword Density?
a) The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on page - (MINUS)the total words in HTML on the page.
b) The number of times the keyword is used X (MULTIPLIED BY) the total word count on page.
c) The number of times the keyword is used in the page description.
d) The number of times the keyword is used in the page title.
e) The number of times the keyword is used / (DIVIDED BY) the total word count on the page.

9.While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?
a) True
b) False

10.Which black hat SEO technique is characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and "feeding" it with a different HTML code than the HTML actually served to users?
a) Coating
b) Foisting
c) Slighting
d) Cloaking

11.Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?
a) The number of websites that link to it
b) The number of pages of the website indexed by Google
c) The number of pages in the website
d) The quality of websites that link to it

12.Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking the Class C IP address of the page where the link to the website originates?
a) Yes
b) No





14.Which of the following is an ethical SEO Technique?
a) Creating a subdomain with the hottest keyword and creating duplicate copies of existing pages on
b) Filling your pages with keywords, whether relevant to the page content or not.
c) Creating a page which serves a different content to the search engine bots and different to human users.
d) None of the above

15. 10 people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a __________ click through rate.
a) less than 30%
b) 30 percent
c) more than 30%

16.What will the following robots.txt file do?
a) It will allow Google to crawl any of the dynamically generated pages. It will also allow the altavista scooter bot to access every page.
b) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will also disallow the altavista scooter bot from accessing any page.
c) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page.
d) None of the above

17.What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?
a) Trafficjacking
b) Visitorjacking
c) Viewjacking
d) Pagejacking

18. What is the most likely time period required for getting a Google page rank?
a) 1 week
b) 3 weeks
c) 1 month
d) More than 3 months

19.Which of the following statements is correct with regard to natural links?
a) They are two way links (reciprocal links)
b) They are from authority websites
c) They are voluntary in nature
d) They are from .edu or .gov extension websites

20.Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:
a) Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized.
b) It is possible to create and submit specialized Sitemaps to Google for Video and Mobile content.
c) The Sitemap acceptable to Google follows an XML format.

21.Which of the following search engines or directories provides the directory search results for Yahoo?
a) Windows Live
b) Yahoo Directory
c) Google
d) Wikipedia
e) DMOZ
22.Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link:
a) It shows all the outbound links from the URL
b) It shows how many pages of the site Yahoo is pointing to.
c) It shows all the pages that point to that URL.
d) It shows URLs with broken links

23.What is the function of "indexer" part of the Google search engine?
a) It helps to retrieve web pages from the world wide web
b) It helps to gather information from other search engines
c) It helps to sort the documents that Google has retrieved
d) It helps to generate meaningful results based upon the user's search term.

24.State whether true or false.
The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.
a) True
b) False

25.What is Anchor Text?
a) It is the main body of text on a particular web page.
b) It is the text within the left or top panel of a web page.
c) It is the visible text that is hyper linked to another page.
d) It is the most prominent text on the page that the search engines use to assign a title to the page.

26.While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?
a) By letting you know the percentage of users who entered the website and then went on to visit additional pages.
b) By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page.
c) By letting you know the percentage of users who decided to go back to the source from where they found your website.
d) By letting you know the percentage of users who left your website within 10 seconds of viewing the first page.

ozsubasi 30Jan2012 18:36

Re: SEO Interview Questions
 
I am not sure what the purpose of this posting is, please explain. Your topic is titled "SEO Interview Questions". Are you actually asking members to answer them all, or are you suggesting that this is a list of questions that should be submitted to an SEO professional before engaging their services?

ozsubasi 30Jan2012 19:57

Re: SEO Interview Questions
 
Quote:

Originally Posted by Alan_Smith (Post 91780)
It will help lot for seo interview, but if you provide answer all those question then your post value will more increase.

I didn't understand what you meant at first by "your post value will more increase" but I think I do now. All these questions have been listed, but anyone who wanted to use them for an SEO interview would also need to know the correct answers:)

Apoorva 9Feb2012 14:59

Re: SEO Interview Questions
 
Hi,
Check the answers and tell me if there is any wrong answer.

1) a
2) d
3) d
4) d
5) a
6) a
7) c
8) e
9) a
10) d
11) a
12) a
14) d
15) b
16) b
17) d
18) d
19) b
20) c
21) b
22) d
23) a
24) a
25) c
26) d

ozsubasi 25Feb2012 17:28

Re: SEO Interview Questions
 
I am just thinking that if someone understood what all these questions meant and knew all the answers, why would they be looking to hire an SEO person anyway?

shabbir 25Feb2012 18:14

Re: SEO Interview Questions
 
Quote:

Originally Posted by ozsubasi (Post 92759)
I am just thinking that if someone understood what all these questions meant and knew all the answers, why would they be looking to hire an SEO person anyway?

Just because he may not have the time to do the SEO himself for all his site.

ozsubasi 25Feb2012 18:23

Re: SEO Interview Questions
 
Fair point :)


All times are GMT +5.5. The time now is 21:20.