Go4Expert

Go4Expert (http://www.go4expert.com/)
-   Web Hosting (http://www.go4expert.com/forums/web-hosting-talk/)
-   -   Intranet website problem in DNS (http://www.go4expert.com/forums/intranet-website-dns-t24053/)

newphpcoder 2Dec2010 06:06

Intranet website problem in DNS
 
Good day!

I resolved my problem in viewing of phpmyadmin, now I have problem in adding my website to the DNS to view by other users who are member in Active Directory.

This is the scenario, my IIS,mysql,phpmyadmin was on the 2nd Server and my DNS and Active Directory was on the 1st server. I configure my IIS to work my php webpage. Now I want it to wokr not by the use of this of localhost. I want it to create a url lkie this site.dlp.ph. My problem now is the DNS was on the different server.I have no idea how can I configure my DNS.

Any help is highly appreciated.

Thank you

shabbir 2Dec2010 07:34

Re: Intranet website problem in DNS
 
For your local access you don't need a DNS and you can use the machine name to access the PC using IIS.

newphpcoder 2Dec2010 07:39

Re: Intranet website problem in DNS
 
Quote:

Originally Posted by shabbir (Post 75429)
For your local access you don't need a DNS and you can use the machine name to access the PC using IIS.

I want it to work using intranet.

Thank you

shabbir 2Dec2010 08:33

Re: Intranet website problem in DNS
 
If I understand your local intranet or you want to be accessing it from anywhere where we have an internet connection.

newphpcoder 2Dec2010 09:00

Re: Intranet website problem in DNS
 
Quote:

Originally Posted by shabbir (Post 75431)
If I understand your local intranet or you want to be accessing it from anywhere where we have an internet connection.


I want to happen is the ip address that i used is 100.10.10.1 and i used to for my website the url i want is site.dlp.ph. All the users who are enrolled or member in Active Directory can access my website by this url.

shabbir 2Dec2010 09:37

Re: Intranet website problem in DNS
 
Can you access this site using that IP?

Just rename your PC network name to site.dlp.ph and it should work

newphpcoder 2Dec2010 10:15

Re: Intranet website problem in DNS
 
Quote:

Originally Posted by shabbir (Post 75433)
Can you access this site using that IP?

Just rename your PC network name to site.dlp.ph and it should work

Yes I can access my website using ip address and computer name.


All times are GMT +5.5. The time now is 13:45.