Go4Expert

Go4Expert (http://www.go4expert.com/)
-   PHP (http://www.go4expert.com/forums/php/)
-   -   Configuration of Apache to work the php webpage on Intranet (http://www.go4expert.com/forums/configuration-apache-php-webpage-t24008/)

newphpcoder 27Nov2010 15:20

Configuration of Apache to work the php webpage on Intranet
 
Good day!

I am used the ff: to up my webpage

Windows Server 2003 32 Bit
Xampp 1.7.1

My folder that consist of my php file was on the htdocs folder. When I run http:\\localhost\MYFOLDER\index.php
My webpage was appear or run. But I want to happen is the client will only input the url like this : site.dlp.ph

I dont know how can i do that,, because i'm not familiar with the apache.

I want that the other computer can access my webpage using intranet.

I tried to used virtual host like this:

<Virtual Host 182.10.10.101>
Document Root "C:\xampp\htdocs\MYFOLDER\index.php"
Server Name dllp.ph
</Virtual Host>

When I run the http:\\182.10.10.101
the output is the webpage of xampp

I also create a DNS forward lookupzone but it did not work.

I hope somebody can help me.

Thank you

dannerr 29Nov2010 18:52

Re: Configuration of Apache to work the php webpage on Intranet
 
Edit your hosts file (in windows, it is c:\windows\system32\drivers\etc\) and map site.dlp.ph to your localhost IP address. This will cause the domain to resolve correctly. You'll need to do this on your clients machine too.

newphpcoder 30Nov2010 06:02

Re: Configuration of Apache to work the php webpage on Intranet
 
Quote:

Originally Posted by dannerr (Post 75337)
Edit your hosts file (in windows, it is c:\windows\system32\drivers\etc\) and map site.dlp.ph to your localhost IP address. This will cause the domain to resolve correctly. You'll need to do this on your clients machine too.


Thank you


All times are GMT +5.5. The time now is 23:31.