1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows 7 error: COMException was handled. Provider cannot be found. It may not be p

Discussion in 'Visual Basic ( VB )' started by chizmo, Oct 21, 2011.

  1. chizmo

    chizmo New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    bank clerk
    Location:
    malawi
    Hie guys,
    I used to develop my programs in windows XP using visual studio 2005 (VB). Recently, i have migrated to windows 7. Now the problem is that every time i want to run a program and access my MS Access database i get this error: "COMException was handled. Provider cannot be found. It may not be properly installed". The programs that i run works correctly in windows XP. i have tried to troubleshoot but nothing is working out for me. Please help!

    Thank you!
     
  2. neite

    neite New Member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: Windows 7 error: COMException was handled. Provider cannot be found. It may not b

    COM Exception was handled.
    You can try to install ACCESS 2007 Or later.
     
  3. chizmo

    chizmo New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    bank clerk
    Location:
    malawi
    Re: Windows 7 error: COMException was handled. Provider cannot be found. It may not b

    thanks for the reply, the thing is dat vb.net 2005 and access 2007 are not compatible. but maybe i should try vb 2008 even though i have never used it before. i will let you kno if it has worked.
     
  4. chizmo

    chizmo New Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    bank clerk
    Location:
    malawi
    Re: Windows 7 error: COMException was handled. Provider cannot be found. It may not b

    I have found the problem. My Pc is a 64b. so i was supposed to change my application in my applications property(Project Property)--->Compiler--->Advance--->then change from any PC to x86.
     

Share This Page