1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

textarea in mysql

Discussion in 'MySQL' started by amber.long83, Nov 17, 2009.

  1. amber.long83

    amber.long83 New Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Home Page:
    hello guys

    Any one can help me in my problem How can i send the content of a textarea to my mysql db?
    i've noticed that it won't send the <br>'s and stuff with it...

    Can someone post an example how to do it? The full code if it is possible...

    thanks in advance
     
  2. venami

    venami New Member

    Joined:
    Dec 26, 2008
    Messages:
    195
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Software Professional
    Location:
    India, Tamil Nadu, Cuddalore
    Home Page:
    I think you might have used some special characters in your textarea which would have prevented going into the DB.

    If you try to send your textarea into MySQL database, what it says?
     
  3. rekha

    rekha New Member

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi,

    I think you have to convert textarea content to html_entity_decode and then insert it into database.
     
    Last edited: Nov 25, 2009
  4. amber.long83

    amber.long83 New Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Home Page:
    thanks for suggestion
     
  5. urstop

    urstop New Member

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You can try replacing the newline character with break tag before insterting it into the database.
     

Share This Page