1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

'Search' show up on double-click (open directory)

Discussion in 'Windows' started by kiddo, Aug 25, 2009.

  1. kiddo

    kiddo New Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    hi, I got this strange problem recently.
    when I double-click or want to open a folder,
    the 'Search' will show up,
    so I must use 'Explore' to access a folder.
    Is it virus?
    how to handle it?

    I use Windows XP.

    help me pliz!
     
  2. naimish

    naimish New Member

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    On Earth
    Yes, this is a virus, but you need to check which Antivirus System clears it.
     
  3. neo_vi

    neo_vi Member

    Joined:
    Feb 1, 2008
    Messages:
    722
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    18
    Occupation:
    Software engineer
    Location:
    Earth
    Home Page:
    Its of course a virus. try restoring ur system in safe mode. if it doesn't work out install any AV's to clear it.
     
  4. pankaj.sea

    pankaj.sea New Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    461
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Web Developer
    Location:
    Kolkata
    Home Page:
    hi kiddo!
    what problem u r facing moths ago I've faced same thing!
    fact is that the problem is made by virus sure but its unrecoverable even u repair win xp after deleting the virus by any using any AV!
    So I personally suggest u to back up ur important things and format ur pc then without opening any hard drives install a AV before proceeding with driver installation and while formatting format drive C in normal mode not in quick mode!
    Bye the way what about ur AV?
    Thanks....
     
  5. kiddo

    kiddo New Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Thx 4 the tips,
    I've searched to some place,
    and lead me to Microsoft Support site,
    and I found the solution for this problem
    (I haven't try it yet... :p)

    Look like there were 2 registries changed by the virus,
    so to fix it, open 'regedit'

    Code:
    HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Shell, modify to 'none'
    HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\Shell, modify to 'none'
    
    hey, pankaj,
    thx 4 ur tips last time,
    I still using Avira9,
    today I almost lost my crack files (PDVD9),
    and a new problem comes....

    I instal PS CS4, with crack 4 full activation,
    but today it can't be run,
    I don't know what happen,
    I just have a full scan today,
    any clue?
     
    Last edited: Aug 27, 2009
  6. pankaj.sea

    pankaj.sea New Member

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    461
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Web Developer
    Location:
    Kolkata
    Home Page:
    Hi!
    I thinnk this reg enrtries may solve theproblem, coz as we dont have this problem, I found the default values are the same as u mentioned! So try this and post result! :shy:
     
  7. kiddo

    kiddo New Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    yesterday, I had tried and...
    Hurray....
    It works!!!

    but I found another proble:(
    --------------------------------------

    Problem maker, lol :D
    hope all of u will help me
     

Share This Page