Intranet website problem in DNS

newphpcoder's Avatar, Join Date: Sep 2010
Ambitious contributor
Good day!

I resolved my problem in viewing of phpmyadmin, now I have problem in adding my website to the DNS to view by other users who are member in Active Directory.

This is the scenario, my IIS,mysql,phpmyadmin was on the 2nd Server and my DNS and Active Directory was on the 1st server. I configure my IIS to work my php webpage. Now I want it to wokr not by the use of this of localhost. I want it to create a url lkie this site.dlp.ph. My problem now is the DNS was on the different server.I have no idea how can I configure my DNS.

Any help is highly appreciated.

Thank you
shabbir's Avatar, Join Date: Jul 2004
Go4Expert Founder
For your local access you don't need a DNS and you can use the machine name to access the PC using IIS.
newphpcoder's Avatar, Join Date: Sep 2010
Ambitious contributor
Quote:
Originally Posted by shabbir View Post
For your local access you don't need a DNS and you can use the machine name to access the PC using IIS.
I want it to work using intranet.

Thank you
shabbir's Avatar, Join Date: Jul 2004
Go4Expert Founder
If I understand your local intranet or you want to be accessing it from anywhere where we have an internet connection.
newphpcoder's Avatar, Join Date: Sep 2010
Ambitious contributor
Quote:
Originally Posted by shabbir View Post
If I understand your local intranet or you want to be accessing it from anywhere where we have an internet connection.

I want to happen is the ip address that i used is 100.10.10.1 and i used to for my website the url i want is site.dlp.ph. All the users who are enrolled or member in Active Directory can access my website by this url.
shabbir's Avatar, Join Date: Jul 2004
Go4Expert Founder
Can you access this site using that IP?

Just rename your PC network name to site.dlp.ph and it should work
newphpcoder's Avatar, Join Date: Sep 2010
Ambitious contributor
Quote:
Originally Posted by shabbir View Post
Can you access this site using that IP?

Just rename your PC network name to site.dlp.ph and it should work
Yes I can access my website using ip address and computer name.