1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Google indexing and crawling issue?

Discussion in 'Internet Marketing' started by indiansword, Oct 20, 2009.

  1. indiansword

    indiansword Security Expert

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    496
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Operation Planner for 3 Australia
    Home Page:
    Hi guyz,
    I have been working with wordpress to understand it better. Earlier when i created a new blog with a fresh domain and searched in google with "mysite.com" so it was indexed. I am not saying that it was on first page, but if i search for exact URL then it was indexed.

    For some reason, this new blog isnt indexed even after 7 days! What cud be the issue?

    Thanks.
     
  2. shabbir

    shabbir Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    15,287
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
    Re: Some issue or thats normal?

    This is normal because it may be the case where you hit different data centers.
     
  3. indiansword

    indiansword Security Expert

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    496
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Operation Planner for 3 Australia
    Home Page:
    Re: Some issue or thats normal?

    its still not indexed... i've got some nice backlinks as well... by any chance something might have gone wrong during the installation? or google employees are lousy?
     
  4. shabbir

    shabbir Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    15,287
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
    Re: Some issue or thats normal?

    Ohh ho.

    You have a wordpress setting where it does not allow search engine indexing and generates the following Metas
    <meta name='robots' content='noindex,nofollow' />

    Check for setting which says Allow search engines to see my blog
     
  5. indiansword

    indiansword Security Expert

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    496
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Operation Planner for 3 Australia
    Home Page:
    Re: Some issue or thats normal?

    Thx that u actually gave your time to check it. I have changed the settings... so i think it shud be fine an couple of days now.
     
  6. shabbir

    shabbir Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    15,287
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
    Re: Some issue or thats normal?

    Should be :D

    [comment]I am not able to see your forum.[/comment]
     
  7. indiansword

    indiansword Security Expert

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    496
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Operation Planner for 3 Australia
    Home Page:
    Re: Some issue or thats normal?

    its not a forum mate. Its a blog HERE
     
  8. shabbir

    shabbir Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    15,287
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
    Re: Some issue or thats normal?

    I am talking about your old one.
     
  9. indiansword

    indiansword Security Expert

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    496
    Likes Received:
    36
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Operation Planner for 3 Australia
    Home Page:
    Re: Some issue or thats normal?

    I got a couple of legal notifications that couple of n00bs used the method which I explained and damaged few local centers. So i was asked to shut down the web or be ready to face the legal consequences. I already m short of time, so it was better to shut that down.

    So m making it sure that on this blog everything shud be on standard level.
     

Share This Page