1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

creating folder named "con"

Discussion in 'Chit Chat' started by coderzone, Oct 22, 2005.

  1. coderzone

    coderzone Super Moderator

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Messages:
    734
    Likes Received:
    37
    Trophy Points:
    0
    An Indian discovered that nobody can create a folder anywhere named as "con"

    This is something pretty cool...and unbelievable... At Microsoft the whole Team, including Bill Gates, couldn't answer why this happened!

    Try it out yourself...
     
  2. einfoway

    einfoway New Member

    Joined:
    Jul 23, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hi,

    This is not the bug men... You can create the folder with any of the system commands,,,,,

    and con is the system command and their are many such commands, dont remember now rest of commands will update you when i get it again ..

    :D :D :D :D

    Regards
    Dharmendra AJwani
     
    Last edited by a moderator: Oct 22, 2005
  3. pradeep

    pradeep Team Leader

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    86
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Programmer
    Location:
    Kolkata, India
    Home Page:
    Isn't it because it's a DOS device?
    It is, "con" is for console, as in the command
    Code:
    copy con filename.ext
    Same reason you can't create folders named 'aux', 'lpt1', 'com1', 'prn' or 'nul' either.
     
  4. shabbir

    shabbir Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    15,283
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
    Then how can you craete a folder named copy where as copy is also a DOS command. I guess pradeep has a better reason for this.
     
  5. SATYAN JANA

    SATYAN JANA New Member

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Programming
    Location:
    Kolkata
    Hmmm,
    there are many more cases....
    Try out if you can create a folder named "prn"....

    You can not create case sensitive folders too. i.e. if there exists a folder named "abc" then at the same level you can not create another folder named ABC or aBc or ABc ...
     
  6. shabbir

    shabbir Administrator Staff Member

    Joined:
    Jul 12, 2004
    Messages:
    15,283
    Likes Received:
    364
    Trophy Points:
    83
    Thats because Win is not case sensitive but not allowing con, prn ... is not acceptable from my point of view.
     
  7. arbaz.it

    arbaz.it New Member

    Joined:
    Feb 13, 2008
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  8. lead.smart34

    lead.smart34 New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i tried its true
     
  9. harish714

    harish714 New Member

    Joined:
    Feb 26, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  10. parvez.yu

    parvez.yu New Member

    Joined:
    Feb 14, 2008
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ya con is a command,so no folder can have that name
     
  11. usama_muneeb

    usama_muneeb Banned

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you sure? Have a look in the screenshot attachment.
     

    Attached Files:

    • con.jpg
      con.jpg
      File size:
      53.6 KB
      Views:
      3
  12. pradeep

    pradeep Team Leader

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    86
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Programmer
    Location:
    Kolkata, India
    Home Page:
    That's *nix system! this restriction applies only on Windows family!
     
  13. faizulhaque

    faizulhaque New Member

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    213
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Student
    Location:
    Karachi
    Home Page:
    it means that every DOS console command name, are not allow to type in folder name
     
  14. Darkness1337

    Darkness1337 New Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
  15. faizulhaque

    faizulhaque New Member

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    213
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Student
    Location:
    Karachi
    Home Page:
    what u do mean Darkness?
     
  16. seangtz

    seangtz New Member

    Joined:
    Jun 6, 2008
    Messages:
    126
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    yaa, tried its true
     
  17. Darkness1337

    Darkness1337 New Member

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    130
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    lol just liked it :]
     
  18. andrea32145

    andrea32145 New Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Funny thing. The bugs exist in many softwares, there is no perfect thing.
     
  19. pradeep

    pradeep Team Leader

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    1,646
    Likes Received:
    86
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Programmer
    Location:
    Kolkata, India
    Home Page:
    This is not a bug, it is a limitation!
     
  20. faizulhaque

    faizulhaque New Member

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    213
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Occupation:
    Student
    Location:
    Karachi
    Home Page:
    limitation of What predeep?
     

Share This Page